SÅDAN LAVER VI VORES HISTORIER

Sådan laver vi vore historier:
Vore historier laves på baggrund af avislæsning, tv-kiggeri, hjemmesidelæsning i både danske og udenlandske medier – og så holder vi ”lyttelapperne” ude.
Idéer til historier diskuteres på redaktionsmøder, hvor vi først og fremmest diskuterer, om historien er egnet til tv - dvs. at der er nogle billedmuligheder - eller om historien egner sig bedre til tekst. En helt afgørende faktor er, at vi kan skaffe kilder, som vil medvirke i indslaget, og det kan godt indimellem være lidt svært. At være troværdig som medie handler om, at det er kilderne, som fortæller deres udlægning af sagen – og ikke os.
Herefter går vi i gang med dybderesearch og manusskrivning. Her overvejer vi, hvordan vi kan fortælle historien bedst muligt både med billeder og interview, så vore seere får den nødvendige information og samtidig føler sig klogere, informeret, underholdt osv. Der er også en masse praktisk koordinering. Endelig kan vi så tage på optagelse. Det kan være på én location eller flere, det kan være reportage – det hedder den genre, hvor vi er ”fluen på væggen” eller lave vox pop – det hedder det, når vi spørger flere om deres holdning til et bestemt emne.
Når vi har videomaterialet i hus, skal det redigeres. Der er tre grunde til at redigere: For at eliminere materiale, som teknisk ikke er godt nok, at eliminere oplysninger, som ikke er relevante for indslaget og at samle resten på en måde, så man får formidlet de vigtigste oplysninger på en interessant måde. Et godt redigeret indslag er, når man som seer ikke tænker over, at det er blevet redigeret. Der skal være en rød tråd og et godt flow hele tiden.
I vore programmer formidler vi på to sprog. Derfor er postproduktionen lidt mere omfattende end i andre tv-selskaber. Vi skal enten oversætte fra tegnsprog til dansk eller omvendt. Når det er en hørende som taler, lægger vi en tolk over billedet.
Døvefilm skal aflevere lørdagens program til DR allerede onsdagen forinden, hvilket gør, at vi desværre ikke kan være helt så aktuelle, som vi gerne ville.
Det tager lang tid at lave tv – og det er meget ressourcekrævende. Man siger som grundregel, at det tager mere end 10 timer at lave 1 minuts tv - det tager nok lidt længere tid for Døvefilm, da vi formidler på to sprog. Dertil kommer, at vores udstyr er ret dyrt og skrøbeligt – og så kommer der hele tiden nye stilarter, vi skal holde os ajour med. Alt i alt er det dyrt at lave tv – og det er et krav fra vores kunde, DR, at kvaliteten er i top – både på den journalistiske og den formmæssige side.
Se hvordan vi laver vores historier i: "Bag om Kameraet."

 

MEST SETE
Klik for at se video
Tossede Talemåder
En talemåde er oftest en underlig vending, et eller andet ordsprog, der får dig til at stoppe op o...
Klik for at se video
Spøgelser på Frilandsmuseet
Vi tager hul på vores serie om spøgelser, mystiske hændelser og overtro. Forfatteren Steen Langst...
Klik for at se video
Kirketid - Fastelavn
Det er blevet tid til Fastelavn. I morgen er det nemlig fastelavnssøndag. Døvepræst Marie-Louise...
SENESTE VIDEO
Klik for at se video
Huset – tredje afsnit
For tredje gang skal vi besøge Patrizia, Andreas, Charlotte, Søren, Heidi og Steffen i Huset. Konk...
 
 

Døvefilm - Vermundsgade 38 B st th - 2100 København Ø - tlf 3582 1055 - deaftv@deaftv.dk