Klik for at se video
Julestue i Nyborg
Pebernødder, nisser, fuglehuse og juletræer er nogle af de ting, der kan købes i gårdbutikken ’Grønt- og sager’ i Nyborg. Stedet drives af Center for Døve, og er et bo- og aktivitetstilbud for døve med nedsat funktionsniveau. Hvert år bliver julen skudt i gang med en julestue, hvor beboerne sælger de ting, de selv har lavet. Vi var med under de sidste forberedelser.
Sendt lørdag d. 8. december 2012
Klik for at se video
Jobkonsulent
Unge voksne døve har ofte svært ved at få foden indenfor på arbejdsmarkedet i det nordjyske, derfor har Døves Kulturcenter i Aalborg fået støtte til at ansætte en jobkonsulent. Vi mødte ham på den første arbejdsdag, for at høre lidt om hans forventninger til jobbet, og mulighederne for at skaffe de unge nordjyder job. BERIGTIGELSE: I indslaget ovenfor siger vi fejlagtigt, at det er Aalborg Kommune, som har bevilget penge til projektet. Det er ikke korrekt. Det er i stedet Social- og Integrationsministeriet, der finansierer projektet. Vi beklager fejlen.
Sendt lørdag d. 13. oktober 2012
Klik for at se video
Tegnsprogstolk på arbejde.
Tolkebooking hos Center for Døve er landets største og ældste leverandør af tegnsprogstolke. Rigtig mange døve bruger tolke, men er måske ikke helt klar over, hvor forskelligartede opgaver en tolk kan ha’.
Sendt lørdag d. 14. april 2012
Klik for at se video
Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Line Visaka Schlitterlau er 25 og går på den ”Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse”, STU i Nyborg. Det er et tilbud fra ”Center for Døve”, som Line har fået rigtig meget ud af 

Sendt lørdag d. 24. marts 2012
Klik for at se video
Døvekonsulenten.

Døvekonsulentordningen har eksisteret i mange år her i Danmark. Måske er det lidt uklart, hvad de egentlig laver. Det råder vi bod på, vi har nemlig besøgt døvekonsulenten Anne Mette Urup Thøgersen i Fredericia på en helt almindelig arbejdsdag. center for døve
Sendt lørdag d. 17. marts 2012
Klik for at se video
Støttecenter Hovedstaden

Vi bringer en positiv historie fra Center for Døve, hvor vi skal se nærmere på Støttecenter Hovedstaden i Glostrup. Det er et mødested for udeboende døve med yderligere funktionsnedsættelser, men det er også et sted med hjerterum.
Sendt lørdag d. 10. marts 2012
Klik for at se video
Døves Vaskeri

2. del af vores serie om Center for Døve. Det hele startede i 1869, og vi besøger Døves Vaskeri, der er en af de absolut ældste institutioner under Center for Døve.
Sendt lørdag d. 3. marts 2012
Klik for at se video
En gammel dame
”Center for Døve” – en velkendt organisation for døve. Det er arbejdsplads for ca. 600 mennesker, og mange døve er dagligt i kontakt med Centrets medarbejdere. Vi skal 143 år tilbage i historien for at finde ud af, hvordan det hele startede.
Sendt lørdag d. 25. februar 2012


 

MEST SETE
Klik for at se video
Tossede Talemåder
En talemåde er oftest en underlig vending, et eller andet ordsprog, der får dig til at stoppe op o...
Klik for at se video
Tossede talemåder
Igen dykker vi ned i det danske sprog for at kigge nærmere på underlige talemåder, som vi ikke al...
Klik for at se video
Kirketid - Fastelavn
Det er blevet tid til Fastelavn. I morgen er det nemlig fastelavnssøndag. Døvepræst Marie-Louise...
SENESTE VIDEO
Klik for at se video
Huset – tredje afsnit
For tredje gang skal vi besøge Patrizia, Andreas, Charlotte, Søren, Heidi og Steffen i Huset. Konk...
 
 

Døvefilm - Vermundsgade 38 B st th - 2100 København Ø - tlf 3582 1055 - deaftv@deaftv.dk